Deze ochtend begon al fantastisch omdat ik ook een beetje bij het repetitieweekend kon zijn via skype! Bedankt Belcantovrienden!
Vandaag gingen we met de 3 vrijwilligers van SPS naar ParamariZoo. Ideaal bij zo'n zonnig dagje!
Even stoppen om te pinnen en bij Blauwgrond zoeken naar wat Surinaams voedsel. We leerden saotosoep kennen. Het is eigenlijk een soort Surinaamse waterzooi met extra rijst en optionele sausjes: verbrande mond en zoute nasmaak.
Als dessertje proefden we de eerste (van vele volgers) bakabana! Een banaan met een goedje er rond (bloem, suiker, zout en water) en in het frituurvet gedoopt. Lekkerrrrr!
Na een productieve meeting kregen we een hongerke. Er lagen nog 5 (over)rijpe bananen die echt wel op mochten dus gooiden we ze in de pan. Uiteindelijk belandde er nog 3 verkruimelde sandwichen, een scheutje mangonectar en een snuifje zout in. De tussenstand leek wat op gehakt (of vers braaksel voor wie wil) dat we in bolletjes draaien en in de koelkasten legden om een poosje te laten stijven. Het eindresultaat was verrukkelijk (mits een schepje Nutellachoco ;-) )!
Na wat geskype met het liefje konden we beginnen aan de kook. De pot schafte vis met groentemix. Niet slecht! Het was heel fijn dat mama en papa Tindemans ons wilden vergezellen aan de eettafel.
Nog een gezellige babbel met Michellio die donderdag naar Spanje vertrekt en dan in ons beddebakske kruipen want morgen is het vroeg dag: onze eerste stagedag! Spannend!
Bis Morgen!
Jaloers op de bakabana!
BeantwoordenVerwijderen